2024.10.14.
Déri Múzeum

Áldokumentumfilmek a MALTER-en

2024.09.26.
Magyar Nemzeti Galéria

Október 13-ig látható az Így történt.

2011.03.25.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Minden valóságot nélkülöz a szegedi Móra múzeum igazgatójának azon nyilatkozata, amely szerint bárki is a leváltásáról döntött volna, vagy lemondásra szólította volna fel - reagált a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata Zombori István pénteki szavaira.
© Móra Ferenc Múzeum - Csongrád Megyei Önkormányzat Múzeuma

Nem szólították fel a múzeum igazgatóját, hogy mondjon le.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint soha, senki, semmilyen üggyel kapcsolatban nem kérte Zombori Istvánt, a Móra Ferenc Múzeum igazgatóját arra, hogy mondjon le. Nem felel meg a valóságnak Zombori István azon állítása sem, hogy bárki is a leváltásáról döntött volna. A közgyűlés kizárólag a fegyelmi eljárás elindításáról hozott határozatot.

Belső ellenőrzés

A megyei intézményben a főjegyző kérésére 2011 februárjában a belső ellenőrzési osztály végzett vizsgálatot. Ez a belső vizsgálat két múzeumi beruházással kapcsolatban olyan körülményeket tárt fel, amelyek tisztázására a jövőben a fegyelmi eljárás fog választ adni. A vizsgálatban minden vezetőnek joga van tisztázni magát, erről szól minden ilyen vizsgálat - írta a sajtószolgálat.

A közgyűlés "jogkereső magatartást követve meg kívánja vizsgálni az esetet, hogy valóban történt-e kötelezettségszegés, amelynek keretében minden érintett felet meg fog hallgatni. Közpénzből működő, közfeladatot ellátó intézmény esetében a tulajdonosnak kötelessége kivizsgálni az ilyen és ehhez hasonló eseteket" - olvasható a közleményben.


(MTI)