2024.06.16.
Móra Ferenc Múzeum

Hétfőn érkezik a Munkácsy-kollekció Szegedre

2023.12.23.
Móra Ferenc Múzeum

Megvannak az új Tömörkény-díjasok

2024.07.04.
Gyulai Vár

Emlékező lövések a gyulai várban

Móra Ferenc Múzeum - Szeged
Móra Ferenc Múzeum, Szeged
Cím: 6720, Szeged Roosevelt tér 1-3.
Telefonszám: (62) 549-040
Nyitva tartás: H-V 10-18
2024.06.16.
festészet, hír, hírességek, képzőművészet, Munkácsy Mihály
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Várhatóan június 17-én, hétfőn délelőtt érkezik a Munkácsy-kiállítás kollekciója a szegedi Móra Ferenc Múzeumba. A közel 80 kép között igazi ikonikus alkotásokat is találunk, mint például az Ásító inast.

Közel 80 Munkácsy-alkotás érkezik a Móra Ferenc Múzeumba június 17-én, hétfőn. Várhatóan a délelőtti órákban fog megérkezni a műtárgyszállító jármű a Kultúrpalota épületéhez, mely a Pákh-gyűjtemény csodálatos darabjait rejti. A műtárgyakat speciális csomagolásban szállítják, hogy semmilyen sérülés se érhesse őket útközben.

A festményeket és grafikákat a Móra-múzeum kollégáinak közreműködésével szállítják be a múzeum épületébe, majd pihentetés, akklimatizálódás után kezdik meg a kicsomagolásukat, s végül falra helyezésüket. A kiállítást már a Múzeumok Éjszakáján is láthatja a nagyközönség.

A Munkácsy-kollekció június 17-én, hétfőn, várhatóan 10 óra körül érkezik a Móra Ferenc Múzeumhoz sajtónyilvános esemény keretében. A pontos érkezési időpont kapcsán kérjük, érdeklődjenek hétfőn reggel/délelőtt telefonon Hegedűs Anitánál. A sajtó munkatársainak lehetősége lesz vágóképeket és fotókat készíteni a tárgyak épületbe szállításáról (festmények kibontására várhatóan nem lesz lehetőségünk).