2024.07.04.
Gyulai Vár

Emlékező lövések a gyulai várban

2024.06.16.
Móra Ferenc Múzeum

Hétfőn érkezik a Munkácsy-kollekció Szegedre

2024.07.23.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Ha meguntuk a bútortologatást, hogy állandóan el kell pakolni a grillt és nem fér el a napozóágy, ideje új szemmel nézni a kertre. Hoztunk pár tippet, amelyek segítenek okosabban elosztani, berendezni a teret, hogy a család minden tagjának kikapcsolódást nyújtson. Kezdődhet az újratervezés?
A nyár a legjobbat hozza ki a kertből
Kell egy terv

Képzeljük el a kertet úgy, mint egy lakást, ahol szobák vannak. Háló a felnőtteknek, nappali a társasági élethez, konyha a főzéshez és persze gyerekbirodalom.

Nincs szükség bonyolult tervre, csak nagyjából próbáljuk meghatározni, mit szeretünk, mit szeretnénk csinálni otthon, a szabadban. Aki most bontogatja a szárnyait, vagy teljes átalakításra adta a fejét, végigböngészheti a MÖBELIX kerti termékeit, rengeteg inspirációt meríthet.

Gondolkodjunk zónákban!

Kijelölhetünk egy pihenősarkot kerti paddal vagy függőággyal, ahol zenét hallgathatunk, esetleg ejtőzhetünk egy jó könyvvel. Az étkező részt mobilis bútorokkal praktikus berendezni, hogy kibővíthessük, amikor szülinapi bulit rendezünk.

Ne feledkezzünk meg a gyerekekről sem! Egy nagyobb füves területet, ahol nincsenek szúrós bokrok, de árnyékot adnak a fák, meghagyhatunk játszótérnek. Ahol labdázhatnak, fogócskázhatnak, és a felfújható kismedencében pancsolhatnak a meleg napokon.

Megérdemlünk egy kis kényeztetést

Kipróbálnánk valami újat? Legyen egy extra kétszemélyes napozó hintaágy, de ha szeretünk filmezni, kialakíthatunk egy kültéri mozit projektorral. Egy szombat este nem is telhet ennél hangulatosabban.

A sütkérezéshez egy nyugodtabb területet érdemes kiszemelni, ha lehet, kicsit távolabb a játszótértől. Kell egy stabil talaj a grillsütőnek, lehetőleg az asztal és a lounge garnitúra közelében.

Tanácsok az elrendezéshez

A bútorok, kiegészítők elhelyezésénél ügyeljünk arra, hogy ne zsúfoljuk túl a kertet. A fotelek könnyen megközelíthetők legyenek, ne kelljen egyensúlyozni egy teli kancsó limonádéval. Hasznos, ha a párnák és takarók kéznél vannak. Mondjuk egy kerti tárolódobozban, ahová akkor is eltehetjük őket, amikor elered az eső.

Napernyőkkel és napvitorlákkal gondoskodhatunk az árnyékolásról. A függő napernyők alig foglalnak helyet, és ma már kétszemélyes darabokat is gyártanak. Ha van fa, épület vagy más stabil szerkezet, amihez rögzíthetjük a napvitorlát, egy nagyobb teret is megvédhetünk a naptól.

Jövőre is lesz nyár

Egy kis tervezéssel és odafigyeléssel csodálatos paradicsommá változtathatjuk a kertünket. Kényelmes és sokoldalú bútorokat válasszunk, amelyekkel kedvünk szerint átalakíthatjuk a teret.

Ahhoz, hogy hosszú éveken át élvezhessük a kényelmet, részesítsük előnyben a minőségi termékeket és kiegészítőket. Hiszen minden, ami a szabadba kerül, ki lesz téve az időjárás viszontagságainak, az UV-sugárzásnak. Bírniuk kell a gyűrődést, mert jövőre is lesz nyár!