2024.07.04.
Gyulai Vár

Emlékező lövések a gyulai várban

2024.06.16.
Móra Ferenc Múzeum

Hétfőn érkezik a Munkácsy-kollekció Szegedre

2024.08.07.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Bécs Favoriten városrészében található klinikát korszerűsítik, az építési területet körbevevő kerítést pedig a bentlakók segítségével festik ki. A Klinik Favoriten ezzel a kezdeményezéssel egyértelműen bebizonyítja, hogy a pszichiátria modern terápiás megközelítései hogyan gyakorolhatnak pozitív hatást a betegek életére. Közösséget építenek, fejlesztik a kreativitást – van, hogy néha már ennyi is elég.
Pszichiátriai páciensekkel festenek falat Bécsben
A bécsi 10. kerületben található Klinik Favoriten pszichiátriai osztálya egy festési akció keretében tervezte meg azt az építési területet körbevevő kerítést, amelyet jelenleg a kórház területén zajló korszerűsítési munkálatok miatt állítottak fel. Ez a kampány a pszichiátriai osztály közös projektjének része. Ergoterapeutákkal, pszichológusokkal, szociális munkásokkal, ápolószemélyzettel és az orvosokkal karöltve, a pszichiátriai betegek lehetőséget kaptak arra, hogy kifejezzék a kreativitásukat és részt vegyenek egy csoportos tevékenységben.

„Ez a projekt lehetőséget biztosít a kreatív érdeklődésű betegeknek arra, hogy a fekvőbeteg-ellátás alatt hasznos tevékenységet folytathassanak. Azok a betegek pedig, akik aktívan nem szeretnének részt venni a foglalkozáson, egyszerűen csak figyelhetik a folyamatot. Az ilyen közös tevékenységek elősegíthetik az összetartozás érzését” - magyarázza Verena Steppan ergoterapeuta.

2022-től a Klinik Favoriten teljes területe korszerűsítésen esik át, amely várhatóan 2034-ben fejeződik be. A kórház területén jelenleg egy új épület épül, amely többek között a radiológiának, az emlőegészségügyi központnak és az adminisztrációnak ad majd otthont. A modernizációs felújítás célja, hogy a klinika a legkorszerűbb egészségügyi szolgáltatásokat nyújtsa, miközben a betegek számára barátságos és támogató környezetet biztosít. A pszichiátriai osztály várhatóan 2029-ben költözik egy új épületbe, amely a következő évek építési programjának részeként épül meg. A kezdeményezéssel a bécsiek egy lépéssel közelebb kerültek a modern terápiás módszerek használatával egy jobb, elfogadóbb környezethez.