2024.10.14.
Déri Múzeum

Áldokumentumfilmek a MALTER-en

2024.09.26.
Magyar Nemzeti Galéria

Október 13-ig látható az Így történt.

2024.10.23.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A szabadidőnket általában érdekesebb dolgokkal töltjük el, minthogy az öntapadós kivitelben készülő etikett címkékről olvasgassunk. Ugyanakkor nem árt kicsit jobban is megismernünk őket.
Az etikett címkék szinte minden területen jó szolgálatot tesznek
Elvégre mégiscsak egy olyan dologról van szó, amivel a mindennapokban is gyakran találkozunk, és amit – még, ha ez nem is tűnik fel – nap mint nap használunk. Gondoljunk például arra, hogy amikor ellátogatunk egy élelmiszerboltba, akkor a termékeken szereplő címkékről tájékozódhatunk arról, hogy például honnan származnak, milyen összetevőkből állnak, és mikor jár le a szavatosságuk.

Etikett címke, ami öntapadós hátoldallal rendelkezik és íves kivitelben készül. Akár ezt a terméket is megtalálhatjuk, ha ellátogatunk a dunasp.hu oldalra, de igény szerint a szakértők akár a kért adattartalommal is ellátják őket. Nézzük, mit érdemes tudni róluk!

Sok feladat leegyszerűsíthető a használatukkal

Manapság rendkívül fontos, hogy a kereskedelem, az ipar és a gyártás területén minél egyszerűbbek, s ezáltal gyorsabbak legyenek az egyes munkafolyamatok. Szerencsére ebben ma már sok eszköz a munkavállalók segítségére van – ezek közé tartoznak többek között az öntapadós etikett címkék is.

Ezek lényege, hogy miután a megfelelő adattartalommal elláttuk őket – azaz rájuk nyomtattuk a kívánt szöveget vagy képet –, lényegében bármilyen felületre gond nélkül, egyszerűen felragaszthatóak. Adott esetben még akár vonalkóddal is el tudjuk látni őket, ami tovább növeli a felhasználásuk lehetőségeit.

Az etikett címkék használatával olyan feladatok tehetők sokkal egyszerűbbé, kényelmesebbé, mint amilyen például a vásárlók tájékoztatása, a készletezés, a leltározás, a termékek szállítása, kézbesítése, illetve azok értékesítése.

Mely területeken éri meg alkalmazni őket?

Ha jobban is belegondolunk ma már szinte nincs is olyan terület, ahol ne tudnánk hasznukat venni a megfelelő adattartalommal ellátott etikett címkéknek.

Előszeretettel használják őket például az élelmiszeriparban, a gyógyszeriparban, a vegyiparban, az egészségügyben, a kozmetikai iparban, akárcsak az autóiparban és az elektronikai iparban. Továbbá a logisztikában, a raktározásban és a csomagolástechnikában is találkozhatunk velük.

Mikor érdemes az íves etikett címkéket választani?

Az etikett címkéket a kivitel típusa szerint alapvetően két kategóriába lehet sorolni: vannak a tekercses és az íves fajták. Az íves címkék jellegzetessége, hogy úgynevezett ívekre kerülnek fel, ahonnan kézzel tudjuk levenni, majd pedig tárgyakra felragasztani őket.

Ezzel szemben a tekercsesek egy szalagra vannak felhelyezve, ami fel van tekerve. Ezeket a címkézésre kifejlesztett készülékekbe tudjuk beletenni, majd azok segítségével tudjuk felvinni az árucikkekre. Az íves típusokat tehát akkor érdemes választani, ha manuálisan szeretnénk megoldani a kisebb volumenű címkézést.

Látható tehát, hogy az etikett címke egy rendkívül hasznos találmány, ami számos szakterületen és iparágban a hasznunkra válhat.