2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2015.05.21.
Nyitott Műtermek Délutánja
beszélgetés, festészet, hír, képzőművészet, művészettörténet, rendezvény, séta, szobrászat, tárlatvezetés, szakvezetés, történet
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A festőművész is egy jó erős kávéval kezdi a napját? Van kedvenc festékmárkája? A szobrász inkább későn kel? Mi inspirálja és miért teszik adott esetben félre az ecsetet vagy a modellt?

Nyitott Műtermek Délutánja immár 6. alkalommal megrendezésre kerülő műteremlátogatási programján ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk. Az esemény fókuszában most a fővárosban található műteremházak állnak. Három – térben egymáshoz közel található – alkotói közösséget kértünk fel, hogy nyissák meg kapuikat közönségünk előtt. A személyes találkozás lehetőségén túl a délutáni programon művészettörténészek és művészeti mediátorok tárlatvezetésekkel és beszélgetésekkel is segítik a látogatókat az alkotások szemlélésében-megértésében. Célunk, hogy a látogatók minél változatosabb megközelítésből szerezhessenek benyomásokat az alkotómunka fázisairól és körülményeiről.

Az alkotói műtermek atmoszférája mindig is vonzó azok számára, akik nem művelői, ellenben rajongói a festő- és képzőművészet, szobrászat kiemelkedő alkotásainak, ezzel együtt szívesen járják körbe egy mű megszületésének körülményeit, hallgatják meg a műteremben látható vásznak, keretek, tárgyak történetét. A kollektív műtermek sajátos hangulata abban is érzékelhető, hogy itt az egyéni műtermektől eltérően, bár szeparáltan, de egy közösségi térben alkotnak és hatnak is egymásra a művészek.

2015. június 7-én vasárnap délután 15 és 19 óra között az AMA Ház, a Budapest Art Factory és az Art Generation alkotói tereit járjuk körbe, ahol több mint 20 művészt ismerhetünk meg három vezetett műtermi túra keretében, illetve a megszokott módon szabad bejárásra is lesz lehetőség.


További információ:

www.nyitottmutermek.hu
www.facebook.com/nyitottmutermek

Jegyek elővételben már kaphatóak!

A túrákon való részvételhez regisztráció szükséges!