2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Iparművészeti Múzeum - Budapest
Cím: 1091, Budapest Üllői út 33-37.
Telefonszám: (1) 456-5100
Nyitva tartás: A múzeum egész évben zárva tart.
2015.05.22.
Iparművészeti Múzeum
építészet, hír, hírességek, Lechner Ödön
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A folyamatosan nagy érdeklődésre és a Múzeumok Éjszakája közönségére való tekintettel, a kölcsönzött műtárgyakat kezelő intézmények hozzájárulásával a Lechner, az alkotó géniusz című kiállításunk nyitva tartását 4 héttel meghosszabbítjuk, így 2015. június 28-áig lesz látogatható az Iparművészeti Múzeum földszinti galériáján.

Lechner Ödön halálának 100. évfordulóján nemzetközi konferenciával és jegybanki éremkibocsátással nyílt meg az UNESCO világörökségi jelöltlistáján szereplő építész életművét bemutató reprezentatív tárlat. A novemberi nyitás óta a kiállítást már közel 23 ezren tekintették meg. 

A világörökségi címre jelölt életművet a kőbányai Szent László-templom, a kecskeméti Városháza, a budapesti Iparművészeti Múzeum, a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet, valamint a Postatakarékpénztár képviseli, de kisebb léptékű szecessziós művei is fantáziagazdag részletekkel lepnek meg minket, akárcsak életművének kiemelkedő alkotásai. Az Iparművészeti Múzeum 2014-es Lechner kiállítása kitüntetett jelentőségű, hiszen az építész életművét átfogó módon bemutató tárlatot három évtizede nem láthatott a nagyközönség.

A múzeum az elmúlt hetekben új image-filmet is készített a kiállítás népszerűsítésére, mely a következő linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=zCS_Y8UGoqU&feature=youtu.be