2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

Várkert Bazár - Budapest
Cím: 1014, Budapest Ybl Miklós tér 2-6.
Telefonszám: (1) 225-0554 /292
Nyitva tartás: K-V 10-18
Neoreneszánsz Kert: H-V 10-18
2015.11.26.
advent, hagyomány, hír, néprajz, népszokások
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Sajtótájékoztató keretében mutatták be a Várkert Bazár első adventi programsorozatát 2015. november 25-én. A rendezvényen elhangzott, hogy a helyszín különleges karácsonyi vásárral, rendhagyó programokkal és adománygyűjtéssel várja a látogatókat az ünnepi készülődés időszakában, továbbá itt kap helyet Európa legnagyobb adventi gyertyainstallációja.
Gyertyainstalláció
A Várkert Bazár adventi programsorozatát Dr. Puskás Imre, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára, valamint Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője ismertette. Az év legszebb időszakában a megújult Várkert Bazárban idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervez adventi rendezvénysorozatot a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. – mondta el Gyutai Csaba, az intézmény ügyvezetője. A négy adventi hétvégén ingyenes interaktív gyermekprogramokkal, adventi vásárral, kézműves foglalkozásokkal, táncelőadásokkal, koncertekkel készülnek a Várkert Bazárban, továbbá a Citadellán rendezett karácsonyi vásár is várja az érdeklődőket – tette hozzá az ügyvezető.

„Csodálatos azt látni, hogy ez az impozáns kulturális tér nem csak látványában gyönyörködtet minket, hanem a színvonalas programok, kiállítások megtöltik élettel a helyszínt” – méltatta a megújult helyszínt Dr. Puskás Imre, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára. A társadalmi felelősségvállalás és a szolidaritás kiemelten fontossá válik a karácsony közeledtével, az advent időszakában – tette hozzá. Elmondta, hogy a rászorulók és nélkülözők megsegítésére a Várkert Bazár adventi programsorozatának részeként minden vasárnap az Ökumenikus Segélyszervezet és Dévai Szent Ferenc Alapítvány adománygyűjtést tart.

A számos különböző program mellett Európa legnagyobb adventi gyertyainstallációja is megtekinthető lesz az épület előtt. Az egyedülálló installációt a Hello Wood alkotócsoport készíti el, a legnagyobb gyertya hét és fél méter magas lesz. A gyertyákat felfüggesztett falécek veszik körbe, amik szélharangként működnek majd; az érdeklődőket a monumentális gyertyák különleges hang- és fényhatással is várják – mondta el Ráday Dávid, a Hello Wood művészeti igazgatója, társalapítója. A gyertyák mellett kap helyet a Várkert Bazár karácsonyi vására, ahol gasztronómiai ínyencségeket, forró csokoládét, forralt bor kínálnak az árusok.

Az adventi programsorozatot a Nemzeti Táncszínház Holle anyó című táncelőadása nyitja november 29-én. December 6-án a Virtuózok viadala várja az érdeklődőket, december 13-án a Sárik Péter Trió Band, december 20-án Pál István Szalonna és családja, barátai zenélnek majd a közönségnek, kísérővendégek a Fölszállott a páva gyermekversenyzői.