2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2016.02.04.
Koreai Kulturális Központ
hír, képzőművészet, kortárs
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Korea now címmel nyitja meg első kiállítását a Koreai Kulturális Központ 2016-ban. A 12 koreai kortárs képzőművész alkotásait felvonultató tárlat 2016. február 16-tól március 12-éig lesz megtekinthető ingyenesen, az intézet nyitvatartási idejében.
Korea now, plakát
A koreai nép több évezredes történelme során számos alkalommal nézett szembe olyan politikai, kulturális és gazdasági folyamatokkal, melyek választ követeltek a koreai identitás mibenlétének és létjogosultságának kérdéseire. A koreai személyazonosság fejlődése mindig is egyet jelentett a koreai művészet identitásának megerősödésével, mely lehetőséget biztosított arra, hogy ez a területét tekintve kis ország folyamatosan a kulturális térképen maradhasson.

A mai változó kulturális körülmények ismételten megkövetelik, hogy a koreai művészet újragondolja a "koreaiságot." Ezt az újraértelmezést azonban nem pusztán mint nacionalista patriotizmus, vagy megszállott ön-tömjénezés kell megvalósítania, hanem a globalizáció adta új platformon is folyamatosan meg kell mutatnia magát. A című kiállítás lehetőséget biztosít arra, hogy a művészek festményein, fotógráfiáin, installációin keresztül megmutassák, mit jelent a „Koreai identitás” a koreai kortárs művészetben.