2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Várkert Bazár - Budapest
Cím: 1014, Budapest Ybl Miklós tér 2-6.
Telefonszám: (1) 225-0554 /292
Nyitva tartás: K-V 10-18
Neoreneszánsz Kert: H-V 10-18
2016.02.12.
Várkert Bazár
Farsang, hagyomány, hír, néprajz, népszokások
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A Várkert Bazár múlt szombati nagy sikerű farsangi mulatságáról természetesen a hagyományos farsangi fánkok sem hiányozhattak, melyek megvásárlása ezúttal jótékony célokat is szolgált: a becsületkasszából befolyt összeget látás- és mozgássérült gyermekek képzésére fordították.
Várkert farsang

Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője a mai napon személyesen adta át Anna Nővérnek, a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvodája és Általános Iskolája intézményvezetőjének a Várkert Bazár farsangi mulatságából származó, közel 200 ezer forintos összeget. A Borbás Marcsi közreműködésével megsütött fánkok árusítása becsületkasszával működött, az abból származó bevételt pedig a szeretetotthon javára ajánlották fel, ezzel is segítve az intézmény mindennapi működését.

Gyutai Csaba ügyvezető igazgató úr már a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón is hangsúlyozta: a farsangi adományt a Várkert Bazár társadalmi felelősségvállalásának jegyében ajánlják fel a szeretetotthonnak, közvetlenül támogatva az elesett gyermekeket, valamint a róluk gondoskodó intézményt. A Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvodája és Általános Iskolája azoknak a sajátos nevelési igényű, látássérült, illetve látás- és mozgássérült gyermekeknek az óvodai, általános iskolai nevelését, oktatását, valamint teljes körű ellátását végzi, akik nem foglalkoztathatók együtt a többi gyermekkel.