2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Katona József Múzeum "Cifrapalota" Kiállítóhelye - Kecskemét
Cifrapalota, Kecskemét
Cím: 6000, Kecskemét Rákóczi út 1.
Telefonszám: (76) 480-776
Nyitva tartás: K-V 10-17
2016.02.19.
Katona József Múzeum
hír, Korai újkor, textilművészet, Török hódoltság, történelem, Újkor
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A hivatalos zárás előtt nem sokkal soha nem tapasztalt érdeklődés nyilvánul meg a Kecskeméti Katona József Múzeum újabb kiállítási nagyvállalkozása, „A beszélő köntös” nyomában című tárlat iránt.

Miközben helytörténetük izgalmas időszaka iránt fogékony diákcsoportok adják egymásnak a kilincset, illetve a látvány-szobákat, eközben a Mikszáth Kálmán Társaság népes közössége is látogatást tett a Cifrapalotában. Itt a meghívó intézmény nevében dr. Kriston Vízi József etnográfus tartott tárlatvezetést, majd Hajagos Csaba társkurátor is bekapcsolódott a programba.

Merinu Éva múzeumpedagógus a pávás Díszteremben külön meglepetésekkel szolgált: kortörténeti esemény megidézésére készíttetett viseletek és „török csemegék” várták próbára-kóstolóra a Társaság hazánk különböző részéből érkezett tagjait.

A szecessziós építkezés egyik kecskeméti gyöngyszeme után a vendégek a Főtéren át sétálva keresték fel a Katona József Emlékházat, ahol Székelyné Kőrösi Ilona történész-főmuzeológus nyújtott alapos ismertetőt a 225 évvel ezelőtt született nemzeti óriásunkról. A Dr. Birck Edit irodalomtörténésszel (ki a legendás Sándor István polgármester dédunokája) és Mikszáth-Cseney Kálmánnal megerősített csoport kecskeméti programjának végén a Bozsó Gyűjtemény kiállításaiban tisztelgett a névadó emléke és további műtárgy-gyarapítóinak teljesítménye előtt.
Dr. Kriston Vízi József